אוכל הוא כבר מזמן לא רק צורך קיומי, עברו הימים בהם אכלנו רק כדי לשבוע, ממזמן אנחנו לא קונים מזון רק כדי להתקיים, קולינאריה היא מונח שגור בפיו של כמעט כל לקוח.
לקוח שמגיע לחנות או למסעדה היום מגיע חמוש בעולם ערכים קולינאריים רחב וידעני, החל מתוכניות הבישול שמספקות מושג כללי לחומרי גלם איכותיים ועד לבלוגים וקבוצות אוכל שחושפות עוד ועוד מהעולם הקולינארי שהיה שייך בעבר רק לשפים ולחובבי הז׳אנר.
חנות מזון או מעדנייה היום זה לא רק מדפים עם מבחר מצומצם של מוצרים, זו חגיגה מעלפת של צבעים, ניחוחות ומגוון מוצרים מכל העולם שלא יבייש מעדנייה או חנות בלונדון, ברצלונה או פאריז.
ולכן אני פה, אני קורא לעצמי אדריכל קולינארי, כמובן לכל עסק יש את האדריכל והקבלן שבונים את המקום ומעצבים אותו לפי בקשתכם ולפי ניסיונם, אבל, איך בוחרים מה הן הקטגוריות שיהיו בפנים? האם גבינות מטריפות מכל העולם? תבלינים ארומטיים? קצביה ובה נתחי בקר טריים? דגים? ומה על המדפים? מה מוכר יותר? ומה מצריך תפעול רחב ? ועדיין לא דיברנו על כוח האדם המקצועי ואישורים לרישיון עסק ועוד ועוד ועוד.
אז אני אורן מלכה נעים מאוד וזו המומחיות שלי, עסקי מזון, חנויות, קצביות, מעדניות, ומסעדות, אני אהיה האדריכל הקולינארי שלכם, משלב גיבוש הקונספט ועד לפתיחת העסק.
לא תבנו בית בלי קבלן ולא תקימו עסק מזון בלי מומחה לתחום המזון.
ברשותי שני עשורים של התמחות בשוק המזון על כל גווניו, מחובר לקולינריה ומחובר לקונספטים החמים בשוק המזון בארץ ובעולם, ממוחיות עסקית והתמחות בשוק המזון והמסעדנות.